|
کد مطلب: 151194
اجراي طرح پيشگيري از اعتياد خانه به خانه
تاریخ انتشار : 1394/02/06 16:41:15 نمایش : 1599
مدير دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي از اجراي طرح پيشگيري از اعتياد خانه به خانه از اوايل خرداد خبرداد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محسن روشنپژوه در نشست خبري خود به مناسبت هفته سلامت اظهار داشت: ما به توسعه سلامت در همه ابعاد و براي همه مردم در زمينههاي پيشگيري و کاهش آسيب توجه ميکنيم.
وي ادامه داد: در سال گذشته هدف ما بيشتر ساماندهي و ارتقاي کيفي فعاليتها بود که در اين راستا گسترش برنامه اجتماعمحور خط ملي اعتياد را داشتيم که تغييراتي در پاسخ دهي تماسها به وجود آمد. خط ملي اعتياد به شماره ۰۹۸۲۶ در سال گذشته ۴۰۰ هزار تماس داشت که ۹۷.۵ درصد آن موفق بود. بيشترين تماسها از سوي خانمها و بيشترين سوال در مورد چگونگي کمک به يک فرد معتاد در خانواده بود و همچنين بيشترين مادهاي در باره آن سوال شده است شيشه بود.
روشنپژوه افزود: سال گذشته همچنين ۱۰ کارزار رسانهاي با اعتبار يک ميليارد و ۱۰۰ ميليون تومان برگزار شد که با مشارکت همه دستگاههاي ذيربط در شوراي هماهنگي استانها صورت گرفت؛ در حوزه پيشگيري همچنين ارتقاي شبکه ملي اترک که حاصل فرآيند مردم سالارانه بود را داشتيم، نقاط قوت و ضعف اين شبکه استخراج شد و قرار است همايش ملي در اين زمينه در ۶ ماهه نخست امسال برگزار شود.
مدير دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي با اشاره به اين اعتبار ۱۹ ميليارد توماني اين دفتر افزود: مانند ساير دستگاهها سهم درمان از اين اعتبار نسبت به پيشگيري بيشتر است اما تلاش ميکنيم که سهم پيشگيري را نيز افزايش دهيم.
روشنپژوه همچنين از اجراي طرح پيشگيري از اعتياد هم خبر داد و گفت: اين طرح از سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر در مرحله جمعآوري داده است و اميدواريم مرحله عملياتي آن از اول مرداد آغاز شود. در اين طرح براساس فرمول پژوهشي نمونهگيري انجام شده و براساس آن ۱۲۰ پژوهشگر آموزش ديده به درب منازل مراجعه ميکنند که کافي است مردم به آنها اعتماد کرده و اطلاعات واقعي بدهند تا برنامهريزي در اين خصوص بادقت بيشتري انجام شود.
وي با بيان اينکه تمام يارانه پرداختي به مراکز سرپايي و درمان اعتياد حدود ۲ ميليارد و ۹۰۰ ميليون تومان است تصريح کرد: باتوجه به گسترش حوزههاي صنعتي و کاري در منطقه عسلويه عوامل خطر مانند اعتياد نيز ميتواند در حال گسترش باشد که براي پيشگيري از آن طرحي با بودجه وزارت رفاه آماده اجراست و فردا در اين منطقه از آن طرح رونمايي ميشود.
همچنين در اين نشست مهدي ميرمحمدصادقي مدير دفتر مشاوره مرکز توسعه پيشگيري بهزيستي اظهار داشت: با توجه به اهميت سلامت جامعه کارگري در کشور خط ۴۳۹۴۵ براي انجام مشاوره با کارگران و خانواده آنها راهاندازي شد.
وي ادامه داد: يکي از مهمترين فعاليتهاي ما صدور مجوز براي دفاتر مشاوره است که براين اساس سال گذشته به ۲۰۰ مرکز مشاوره تخصصي مجوز داديم.
ميرمحمدصادقي همچنين گفت: پرداختن به سلامت روان از مراحل مهم اجتماعي است که در بسياري از اوقات خود را به صورت يک ضرورت نشاننميدهد اما بايد بدانيم که سلامت روان با موضوعاتي از جمله طلاق و خشونت به هم پيوسته است و سلامت روان و سلامت جسم به صورت متقابل بر يکديگر اثر ميگذارند.
مدير دفتر مشاوره مرکز توسعه پيشگيري بهزيستي افزود: ما در بحث سلامت روان طرح غربالگري اضطراب در مهد کودکها را انجام ميدهيم تا از بروز افرادي مضطرب در آينده جلوگيري شود. همچنين طرح غربالگري معلمان نيز مورد نظر است چرا که معتقديم اگر معلمي با شرايط نامناسب روحي به کلاس برود راندمان خوبي نخواهد داشت.
ميرمحمدصادقي همچنين گفت در سال ۹۳، ۵۰ هزار نفر در مراکز دولتي و يک ميليون نفر در مراکز غيردولتي مشاوره گرفتند همچنين يک ميليون نفر نيز باصداي مشاور تلفني ۱۴۸۰ تماس داشتند که خواهان مشاوره تلفني بودند اما ما توانستيم به ۵۰۰ هزار نفر از آنها مشاوره بدهيم. اما تلاش ميکنيم سامانه ۱۴۸۰ با گسترش زيرساختهاي مخابراتي گسترش يابد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|